Endpoint Security

Een goede endpoint is als een airbag, hij belemmert je niet tot je hem nodig hebt

Onze oplossing

Laptops, tablets en andere draadloze apparaten of ‘endpoints’ die op het netwerk zijn aangesloten, zijn vaak dé zwakke schakels bij cyberaanvallen. Hackers maken hier steeds vaker en creatiever gebruik van. Denk maar aan insider-aanvallen, bestandsloze malware en cryptocurrency mining-malware, om maar een paar populaire aanvalstechnieken te noemen.

Traditionele antivirusoplossingen worstelen met dataverkeer en dynamische componenten van IT-infrastructuren zoals applicaties en poorten. Bovendien kunnen de meeste antivirusoplossingen het hoge aantal (phishing-)aanvallen al snel niet meer aan. Daarom is het voor bedrijven belangrijk om alle factoren van Endpoint Security te bekijken!

De verschillende onderdelen die deel uit maken van een Endpoint Security oplossing zijn:

  • Next-Gen-antivirus op basis van Artificiële Intelligentie (AI)
  • Endpoint Detection and Response (EDR)
  • Endpoint Encryptie
  • (Adaptive) Authentication
  • Multi-Factor Authentication (MFA)
  • Endpoint management en policy enforcement

Kappa Data biedt betrouwbare, innovatieve oplossingen voor Endpoint Security in samenwerking met onze technologiepartners Sophos. Wij helpen je graag met technisch advies, opleidingen én begeleiding om je bedrijf en je klanten optimaal te beschermen.

Onze klanten

Klanten van Kappa Data zijn altijd partijen die de producten aankopen om ze daarna opnieuw te verkopen. Traditioneel zijn dit IT-resellers.

Behalve de traditionele IT-reseller, kan ook een integrator van bijvoorbeeld picking-, camera-, kassa- of andere systemen bij Kappa Data terecht. Een integrator hoeft helemaal geen verregaande productkennis te hebben, een technisch-, presales- en supportteam staan klaar om elke partner bij te staan bij de ontwikkeling en integratie. Eindklanten daarentegen worden doorverwezen naar de meest geschikte, samen besproken, partner.

Kappa Data voorziet ook opleidingen om het gewenste niveau of de gewenste certificatie te bereiken.

Onze werkwijze

Dat “signatures” passé zijn, is algemeen bekend. Tal van andere technologieën hebben zich de laatste jaren een weg gebaand in de beveiliging van werkstations, en dat hebben we geweten. We ervaren problemen met de performance, kunnen niet werken zonder internet en blijken in de praktijk dan toch niet altijd voldoende beveiligd te zijn. Meer en meer willen we ook andere toestellen dan werkstations of servers voorzien van een vorm van beveiliging, maar verbinding met internet is soms uit den boze.

Er wordt nu gegoocheld met termen als Artificial Intelligence, Machine Learning of Deep Learning. Zoveel zelfs dat het lijkt dat iedereen het toepast maar dat niemand eigenlijk weet wat het nu echt inhoudt. Toch bestaan er wel echt toepassingen die in principe hierop gebaseerd zijn en hierdoor voorspellingen kunnen doen over hoe iets er in de toekomst uit zal zien. Dit is wat sensationeel uitgedrukt, maar op het niveau van Endpoint Security komt het erop neer dat je met een huidige versie van de software in staat bent om bijvoorbeeld een ransomware te herkennen die pas over enkele maanden de kop op zal steken.

Laten we eerlijk zijn, niemand zal beweren dat ze 100% van de malware kunnen detecteren. Daarom is het belangrijk dat we een stap verder gaan. Enerzijds kunnen we (schijnbaar onschuldige) gedragingen van een proces in ons netwerk verbieden omdat deze toch niet gebruikt worden, anderzijds kunnen we opsporen welke activiteiten er hebben plaatsgevonden. Denk bijvoorbeeld aan DNS-zoekopdrachten of netwerkverbindingen. Door deze zaken in kaart te brengen, kunnen we de gevolgen van een aanval (ransomware of hacking) traceren en de schade opmeten. Ook wanneer er geen schade wordt aangericht kunnen we dit in kaart brengen. Het sleutelwoord hier is Endpoint Detection and Response (EDR).

Wanneer er iemand anders op ons apparaat werkt, kan dit worden herkend en kunnen we de computer “locken”. Op een smartphone is dat iets specifieker, we sluiten enkel het bedrijfsdeel af en versleutelen de data, tot de juiste gebruiker zich opnieuw heeft aangemeld. Zo kun je andere personen gebruik laten maken van de smartphone, zonder je bedrijfsgegevens in risico te brengen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen of partners die ook gebruik maken van diezelfde smartphone. Het herkennen van een persoon gebeurt door het leren hoe iemand swipet, de muis beweegt, het toetsenbord gebruikt, ….

Waarom kiezen voor Kappa Data?

Technische expertise

Wij ondersteunen onze resellers en klanten met uitgebreide technische kennis, opleidingen en begeleiding. Onze technische en presales teams staan voor je klaar!

Persoonlijke touch

Bij Kappa Data houden we van een persoonlijke en professionele aanpak. Snelle offertes, demo’s en klantvriendelijke service met vaste contactpersonen? We zijn er voor jou!

Uitstekende service

Als value-added distributor denken we oplossingsgericht met je mee. We zorgen altijd voor een goede relatie tussen alle partijen. Zijn er issues? Dan lossen we die gewoon op.

Wat onze klanten zeggen

SIMAC PSF is al vele jaren een erkende integrator op de Luxemburgse markt en vertrouwt voor beveiligingsoplossingen op een hecht partnership met Kappa Data.

Simac, Claudia Koenig

Onze partners