Technical Services

Onze expertise

Als value-added distributeur streeft Kappa Data naar een diepe kennis van al haar producten. Op die manier proberen wij een synergie te vormen met onze partners, en zo ook de partner te versterken en verbeteren (voor zover nodig) in de zoektocht naar een volmaakte eindklant. In dat traject zijn technisch gecertificeerde ingenieurs onontbeerlijk. Deze mensen kunnen je bijstaan bij alle fasen van je verkoops-, implementatie- en opvolgingstraject.

Kappa Data heeft 2 technische teams:

Presales: ben je reseller via Kappa Data en wil je hulp bij het maken van een kit list en/of schema’s? Wil je versterking bij een klantbezoek? Wil je ondersteuning bij aanbestedingen of een presentator voor je klantevents? Voor al deze taken kun je beroep doen op ons presalesteam.

Support: Onze ondersteuning stopt niet nadat het product verkocht is. Het supportteam kan je bijstaan bij installaties en je kunt hen contacteren bij technische vragen. Het team voert ook site surveys uit op zowel wifi als bluetooth.

Deze kennis stopt niet bij de persoon van Kappa Data. Wij streven er naar dat elke partner helemaal in staat is autonoom haar traject te voltooien. Het zijn dan ook diezelfde technische mensen die er ook voor verantwoordelijk zijn om de officiële en niet-officiële opleidingen op te zetten. Jarenlange hands-on ervaring is altijd een meerwaarde bij het overdragen van kennis. Kappa Data is daarom trots op de kwaliteit van de georganiseerde opleidingen.

 

Preconfiguratiedienst

Een van de technische diensten die Kappa Data aan zijn klanten aanbiedt, is de preconfiguratiedienst. Wanneer je materiaal bestelt bij Kappa Data, kan je ervoor kiezen om deze volledig te laten configureren zodat bij installatie alles al gereed is.

Bij een preconfiguratie starten we met een intake gesprek. Tijdens dit gesprek bepalen we de vereisten en wensen van de klant. Dit kan gaan over netwerksegmentering, interconnecties, Wi-Fi coverage, security vereisten (bv NIS2),… Aan de hand van dit gesprek stelt ons technische team een configuratie samen. Samen met de klant wordt deze configuratie afgetoetst ten opzichte van de vooropgestelde wensen.

Na deze voorbereidende fase gaat ons technische team aan de slag met de configuratie van het netwerk. Alles wordt voorbereid en het netwerkmateriaal wordt ook geconfigureerd zodat deze plug&play is.

Wanneer dit gebeurd is, kan het materiaal opgestuurd worden. Deze kan overgedragen worden aan de partij die de fysieke installatie doet. Alles is plug&play afgeleverd samen met documentatie hoe de bekabeling in elkaar zit (welke poorten mogen er gebruikt worden,…). Tijdens deze installatie is ons team uiteraard beschikbaar voor vragen.

Na de fysieke installatie kan er optioneel ook een validatie gedaan worden van het netwerk en wordt een installatierapport opgeleverd.

Klinkt dit als muziek in de oren? Neem dan zeker even contact op met ons sales team zodat we de verdere samenwerking kunnen bespreken.

Onze klanten

Onze technische diensten zijn geschikt voor alle partners van Kappa Data die assistentie nodig hebben bij de implementatie van producten en de oplossing van problemen, en partners die site surveys willen uitvoeren of opleidingen willen volgen.

Onze werkwijze

Ga je van start met een nieuw product? Kom je tijdelijk resources te kort? Je kunt ons supportteam tijdelijk inschakelen voor implementaties. We staan voor je klaar!

Het is niet de bedoeling om onze technische experts systematisch in te huren voor implementaties. We willen onze partners immers niet beconcurreren. Bij Kappa Data staan resellers centraal, maar we helpen je wel graag waar en wanneer je ons nodig hebt.

Waarom kiezen voor Kappa Data?

Technische expertise

Wij ondersteunen onze resellers en klanten met uitgebreide technische kennis, opleidingen en begeleiding. Onze technische en presales teams staan voor je klaar!

Persoonlijke touch

Bij Kappa Data houden we van een persoonlijke en professionele aanpak. Snelle offertes, demo’s en klantvriendelijke service met vaste contactpersonen? We zijn er voor jou!

Uitstekende service

Als value-added distributor denken we oplossingsgericht met je mee. We zorgen altijd voor een goede relatie tussen alle partijen. Zijn er issues? Dan lossen we die gewoon op.

Wat onze klanten zeggen

We werken graag samen met Kappa Data omwille van de persoonlijke aanpak. Bij Kappa Data denkt men mee vanuit onze beleving als IT integrator en helpt ons zo om meer toegevoegde waarde te brengen naar onze klanten.

Drive IT, Kristof Verhoeven

Onze partners