Cato Networks

Wie?

Pionier in SASE-oplossingen

Wat?

Levert een nieuwe generatie veilige netwerkarchitectuur

Elimineert complexiteit, kosten en risico's

Single-point oplossing

Voordelen?

Verbindt elke gebruiker veilig en optimaal met elke toepassing waar ook ter wereld

Klaar voor de toekomst

Wie is Cato Networks?

Cato Networks heeft baanbrekend werk verricht in de convergentie van netwerken en beveiliging in de cloud. Cato is afgestemd op het Secure Access Service Edge-framework (SASE) van Gartner en heeft als visie het leveren van een vooruitstrevende veilige netwerkarchitectuur die de complexiteit, kosten en risico’s elimineert die geassocieerd worden met verouderde IT-benaderingen op basis van onsamenhangende oplossingen. Met Cato kunnen organisaties elke gebruiker veilig en optimaal verbinden met elke toepassing waar ook ter wereld. Onze cloud-first architectuur stelt Cato in staat om snel nieuwe mogelijkheden in te zetten en een optimale beveiligingsaanpak te handhaven, zonder enige inspanning van de IT-teams. Met Cato zijn je IT-organisatie en bedrijf klaar voor de toekomst.

Wat is SASE?

Secure Access Service Edge (SASE) is een nieuwe technologiecategorie voor bedrijfsnetwerken die in 2019 door Gartner is geïntroduceerd. SASE convergeert de functies van netwerk- en beveiligingspuntoplossingen in een uniforme, wereldwijde cloudeigen service. Het is een architecturale transformatie van bedrijfsnetwerken en -beveiliging die IT in staat stelt een holistische, wendbare en aanpasbare service te verlenen aan het digitale bedrijf. Wat SASE uniek maakt, is zijn transformatieve impact op meerdere IT-domeinen.

Opkomende zakelijke uitdagingen oplossen met single-point oplossingen leidt tot technische silo’s die complex en duur zijn om te bezitten en te beheren. Complexiteit vertraagt de IT en haar reactie op deze bedrijfsbehoeften. SASE verandert dit paradigma door middel van een nieuw netwerk- en beveiligingsplatform dat identiteitsgestuurd, cloudeigen en wereldwijd gedistribueerd is en alle edges (WAN, cloud, mobiel en IoT) veilig met elkaar verbindt.

SASE is de convergentie van netwerken en beveiliging die de toegangsprestaties optimaliseert, de operationele complexiteit vermindert en de aanpak van beveiliging op wereldschaal verbetert. Om aan deze criteria te voldoen, moet een echte SASE-oplossing gebouwd zijn op een cloudeigen en cloudgebaseerde architectuur; wereldwijd gedistribueerd zijn over vele Points of Presence (PoP’s); en alle edges (locaties, gebruikers, clouds en toepassingen) ondersteunen.

Met SASE kunnen ondernemingen de tijd verkorten die nodig is om nieuwe producten te ontwikkelen en ze op de markt te krijgen, en inspelen op veranderingen in het bedrijfsklimaat of concurrentielandschap.