ExtremeControl Network Access Control houdt jouw network edge veilig!

Extreme Network Access Control

ExtremeControl Network Access Control houdt jouw network edge veilig!

De Extreme Networks ExtremeControl voor ExtremeCloud IQ – SiteEngine houdt jouw netwerk edge veilig met end-point beveiliging! Het beschermt tegen externe bedreigingen door diepgaand inzicht en  toegangscontrole te ondersteunen voor alle eindpunten in uw bekabelde en draadloze netwerken. De uitgebreide beleidsregels zorgen ervoor dat wordt voldaan aan compliance-verplichtingen met behulp van gerichte beleidsregels die kunnen worden toegepast op zowel gebruikers als BYOD- en IoT-apparaten.

NAC

Toegangsbeveiliging

ExtremeControl voor ExtremeCloud IQ – SiteEngine. Houd de netwerk edge veilig met end-point beveiliging.

  • Rolgebaseerde netwerktoegangscontrole voor alle apparaten, inclusief netwerkapparaten van derden
  • Veilige gasttoegang en BYOD onboarding
  • Integratie met oplossingen van derden zoals NGFW, SIEM, CMDB, internetbeveiliging en EMM/MDM
  • Veilige IoT-netwerktoegang

 

Operationele efficiëntie

  • Automatische prestatiewaarschuwingen
  • Eén scherm voor beheer, beleid, toegangscontrole en applicatieanalyse
  • Versnelde probleemoplossing via scheiding van netwerk- en applicatieproblemen

 

Bedrijfsgericht

  • Contextgedreven, consistent beleid van rand tot datacenter
  • Preventie van netwerktoegang voor onbevoegde gebruikers en aangetaste endpoints
  • Kritieke initiatieven zoals BYOD en loT veilig mogelijk gemaakt

De meeste datalekken beginnen bij endpoints, dus is controle nodig over gebruikers en loT-apparaten en consistent beleid over het gehele netwerk in multicloud. Met ExtremeControl, een applicatie die beschikbaar is als onderdeel van ExtremeCloud IQ – Site Engine1, hebben gebruikers gecentraliseerd diepgaand inzicht en controle over alle endpoints in hun netwerk via één eenvoudig, flexibel en gemakkelijk te gebruiken dashboard.

ExtremeControl maakt BYOD en loT veilig mogelijk om het netwerk te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Het biedt centraal beheer en de mogelijkheid om granulaire policies te definiëren om aan compliance verplichtingen te voldoen, gebruikers en apparaten te lokaliseren, authenticeren en gerichte policies toe te passen.

ExtremeControl is geïntegreerd met belangrijke bedrijfsplatformen, waaronder oplossingen voor netwerkbeveiliging, mobiliteitsbeheer, analyse, cloud en datacenter. Daarnaast biedt het een open northbound API voor aangepaste integraties met belangrijke bedrijfsplatformen.

 

Voordelen

Geavanceerde rapportage

ExtremeControl maakt het eenvoudig om problemen op het netwerk te monitoren – alles op één eenvoudig te lezen dashboard. Het stuurt geavanceerde, aanpasbare rapporten en waarschuwingen over de authenticatie, gasttoegang, onboarding, apparaatprofielen en authenticatie, evenals de gezondheid van het systeem aan het einde. Bij het uitrollen van grote projecten vermindert u de risico’s door nieuw beleid te testen en passief beleid te gebruiken voor what-if-scenario’s voorafgaand aan de handhaving. ExtremeControl identificeert bedreigingen door het profileren en volgen van gebruikers en apparaten, evenals het bewaken van de gezondheid en compliance van apparaten voor en na toegang. ExtremeControl kan ook beleidscontroles verwerken die worden geleverd door geïntegreerde MDM/EMM-oplossingen van derden om ervoor te zorgen dat gedefinieerde beleidsregels werken of om deze beleidsregels af te dwingen. Het kan ook hit rapporten en de status geven van het aantal niet-compliant en/of buiten gebruik gestelde apparaten die beperkte netwerktoegang hebben met extra context over waar, wanneer en hoe. ExtremeControl stelt compliance auditors en beveiligingsteams in staat om de relevante gegevens te verkrijgen die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over hun netwerktoegangsbeleid.

 

Integratie van ecosystemen

ExtremeControl is geïntegreerd met Extreme Networks’ ecosysteem van partners om de netwerkbeveiliging en de reactie op bedreigingen uit te breiden. ExtremeControl is bijvoorbeeld geïntegreerd met next-generation firewall oplossingen en kan endpoint isolatie en herstel orkestreren op basis van de ontvangen waarschuwingen. Het deelt contextuele informatie zoals gebruikers, IP-adres en locatie voor krachtige policy enforcement op perimeter firewalls. Policies gebaseerd op ID-IP mapping volgen gebruikers. ExtremeControl biedt ook ondersteuning voor beleid van derden, via gebruikersgebaseerde ACL’s, waardoor granulaire controle over het gehele netwerk mogelijk is. Om te voorkomen dat niet-compliant en niet-geregistreerde apparaten toegang krijgen tot het netwerk van een klant is de integratie met bestaande EMM/MDM-partners, zoals VMware Workspace ONE UEM (Airwatch), Citrix en Mobilelron vereenvoudigd.

 

Uitgebreide beleidscontrole

ExtremeControl maakt het mogelijk om gedetailleerde controles toe te passen op gebruikers en endpoints die zijn toegestaan op het netwerk. Gebruikers kunnen veilige BYOD, gasttoegang en loT mogelijk maken door real-time policies uit te rollen op basis van de beveiligingsstatus van apparaten. ExtremeControl matcht endpoints met attributen, zoals gebruiker, tijd, locatie, kwetsbaarheid of toegangstype, om een allesomvattende contextuele identiteit te creëren. Rolgebaseerde identiteiten volgen een gebruiker, ongeacht waar of hoe deze verbinding maakt met het netwerk. Ze kunnen worden gebruikt om een zeer veilig toegangsbeleid af te dwingen om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers en gecompromitteerde eindpunten toegang krijgen tot het netwerk.

 

Meer weten over ExtremeControl?

Wil je meer informatie over ExtremeControl for ExtremeCloud IQ – Site Engine? Bekijk deze website of de datasheets voor meer informatie.

Vragen? Contacteer ons!

Contacteer ons gerust via [email protected] als je graag meer informatie wenst te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie