Waarom is Barracuda Networks XDR de volgende stap in uw Cybersecurity-reis?

Waarom is Barracuda Networks XDR de volgende stap in uw Cybersecurity-reis?

Aangezien cyberdreigingen blijven evolueren, moeten organisaties hun beveiligingsmaatregelen. voortdurend aanpassen en verbeteren om potentiële aanvallen voor te blijven. Maak kennis met Extended Detection and Response (XDR), een benadering van cyberbeveiliging die snel essentieel is geworden voor het beschermen van waardevolle gegevens en systemen. In deze blogpost onderzoeken we wat XDR is, waarom het belangrijk is en hoe dit het cyberbeveiligingslandschap transformeert.

XDR – Het volgende niveau in cyberbeveiliging

XDR is geen volledig nieuwe technologie of out-of-the-box-innovatie. Het is eerder een nieuwe aanpak die oude kennis en systemen combineert tot een robuustere oplossing in wat nu een veranderde wereld is. Het is gebaseerd op de lessen van cloud-native technologieën voor Endpoint Detection and Response (EDR) en Network Detection and Response (NDR), waarvan wordt aangenomen dat ze in de afgelopen tien jaar volwassen zijn geworden. XDR integreert ze en gaat verder met het combineren van cloud-opslag van big data, analyses en mogelijkheden voor machine learning om een meer gecentraliseerde en allesomvattende benadering van beveiliging te bieden.

XDR begint waar EDR ophoudt. Het was ooit de hoeksteen van bedreigingsdetectie, maar zijn beperkingen lagen in het feit dat het alleen bedreigingen binnen beheerde endpoints (zoals laptops) kon detecteren en erop kon reageren, waardoor de effectiviteit van het SOC (Service Operating Center) ernstig werd beperkt.

XDR, de opvolger, gaat verder. Het elimineert vals-positieven, zorgt voor detectie en respons door middel van een aanpak op meerdere niveaus en breidt het bereik van EDR uit met behulp van de nieuwste technologieën om bedreigingsmogelijkheden te correleren. Het gaat nog een stap verder en maakt gebruik van analyses, automatisering en kunstmatige intelligentie om aanvallen te lokaliseren lang voordat ze plaatsvinden en stelt vervolgens manieren voor om ze te neutraliseren.

Wat is Barracuda Managed XDR?

Barracuda Managed XDR is een open XDR dat geavanceerde technologieën combineert met een team van beveiligingsanalisten in ons Security Operations Center (SOC). Het Barracuda Managed XDR-platform analyseert dagelijks miljarden onbewerkte gebeurtenissen uit meer dan 40 geïntegreerde gegevensbronnen, en samen met onze uitgebreide dreigingsdetectieregels die in kaart zijn gebracht met het MITRE ATT&CK® -raamwerk, kunnen we dreigingen sneller detecteren en de responstijd verkorten.

Barracuda XDR meerlagige beveiligingsfamilie

  • XDR Endpoint Security – Verenigt en breidt detectie en reactievermogen uit naar endpoints, beschermt ze tegen veelvoorkomende endpoint bedreigingen, inclusief malware en ransomware.
  • XDR Email Security – Uitgebreide bescherming voor e-mail, waaronder gatewaybeveiliging, accountcompromittering en meer, om de impact van een aanval op de e-mailomgeving van uw klanten te minimaliseren.
  • XDR Cloud Security – Beveilig de cloud omgevingen van uw klanten tegen ongeautoriseerde toegang tot cloud mailboxen, admin wijzigingen in de omgeving, onmogelijke logins en brute force aanvallen.
  • XDR Network Security – Detecteer potentiële bedreigingsactiviteiten op je netwerk zoals command-and-control verbindingen, denial-of-service aanvallen, data exfiltratie en verkenning.
  • XDR Server Security – Bescherm kritieke servers van uw klanten tegen aanvallen zoals wachtwoord sprays, brute force aanvallen en privilege escalatie.

 

Geïnteresseerd in een consultatie door een Barracuda Networks expert? Klik hier voor meer info!

Ontdek meer info in de datasheet!

Zit je met vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met [email protected] als je met vragen zit!

Geen reacties

Geef een reactie