SolarWinds lanceert observability licenties

visual solarwinds observability-01

SolarWinds lanceert observability licenties

SolarWinds lanceert het observability platform dat metrics, trace, logs en user-experience integreert in één enkel platform. Het stelt organisaties in staat om data vast te leggen, te verwerken en te ontleden tot bruikbare inzichten om de prestaties van cloud omgevingen, netwerkapparatuur en applicaties te analyseren.

De weg naar Full-Stack Observability

SolarWinds heeft momenteel een gevarieerd portfolio van producten en elke module in hun Orion-platform lost in wezen een bepaald probleem op die klanten hebben bij het beheren van hun IT-infrastructuur en het soepel laten verlopen van hun IT-activiteiten.

SolarWinds heeft tijdens hun Global Partner Kick-off van 8 April een nieuwe aanpak gelanceerd. Dit betekent concreet een verschuiving van alleen monitoring – bepalen WAT er is gebeurd – naar begrijpen WAAROM een gebeurtenis heeft plaatsgevonden in de IT Operations Management (ITOM)-stack. Daarbovenop komt een extra AI-laag die automatisch analyses en observaties biedt over wat er gaande is in de netwerkomgeving en waarom dingen gebeuren, zowel lokaal (on-premise) als in de cloud.

solarwinds full stack observability

De evolutie van monitoring tools naar observability platform

De verschuiving naar observability gaat ook gepaard met een product overgang van eeuwigdurende licenties naar een jaarlijks abonnementsmodel dat klanten toegang geeft tot een breder aanbod van SolarWinds dan ze voorheen hadden.

In deze “observabiliteitsplatformen” zal er een veel grotere suite van SolarWinds-producten worden opgenomen. Doordat meerdere bestaande modules worden gebundeld tot één platform zal dit de strategische inzichten en analyse mogelijkheden voor klanten alleen maar doen toenemen. Deze verschuiving naar observeerbaarheid met nieuwe licentiemodellen en abonnementen moet nieuwe kansen bieden voor zowel partners als klanten door mensen te laten begrijpen wat er is gebeurd én waarom het is gebeurd.

In plaats van verschillende modules gaat men naar eenvoudige licentie bundels waar ALLE huidige populaire producten inzitten. Hier worden in Q2 van 2022 al twee platformen gelanceerd; Essentials en Advanced. Later dit jaar volgt nog het Premier abonnement.

Solarwinds Observability abonnement

Secure by design

De focus van SolarWinds ligt op dat hun producten van begin tot eind veilig zijn; vanaf de eerste ontwikkeling tot aan de release en updates. Dit doen ze door de interne omgeving beter te beveiligen en de productontwikkeling omgeving te verbeteren, om zo de veiligheid én de integriteit van alle producten te waarborgen.

Partner business model

SolarWinds zal de komende maanden ook werken aan het uniformeren van het partnerprogramma en het verduidelijken van hun partnermodel wereldwijd, waarbij incrementele veranderingen samen met begeleiding aan partners zullen worden aangeboden. Deze investeringen in het partner kanaal moet partners de mogelijkheid geven om versneld te groeien met SolarWinds.

Boek nu je 1-1 Demo Sessie met onze Pre-Sales Engineer Matts Koppen.
Laat je gegevens achter op de contactpagina en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Geen reacties

Geef een reactie