E-mail Security: wat, waarom, hoe

E-mail Security: wat, waarom, hoe

Volgens Gartner blijft email het mikpunt nummer 1 in de cybercriminaliteit en dit gaat niet snel wijzigen op welke toekomsttermijn dan ook. Het aantal succesvolle aanvallen blijft sterk stijgen en vooral met de migratie naar cloud email zoals Microsoft365 is er een grondige aanpak nodig op alle vlakken.

E-mail security: wat, waarom, hoe

E-mail security is cruciaal voor je organisatie. Meer en meer bedrijven worden het slachtoffer van cybercriminelen die zich via e-mail toegang verschaffen tot het netwerk. In dit artikel vertellen we hoe je de mailbox van jou en je medewerkers maximaal beveiligd met een totaalpakket van email security oplossingen die alle zwakheden van de gebruiker en de email gaat tackelen.

Het aantal cyberincidenten bij bedrijven neemt jaar na jaar toe. Cybercriminelen gebruiken steeds gesofisticeerdere methodes en richten hun pijlen meer en meer op kmo’s. Deze organisaties zijn vaak minder goed beveiligd en amper voorbereid op een aanval. Aanvallen zijn meedogenloos, aanvalsstrategieën veranderen zeer snel en wanneer je slachtoffer bent geworden als persoon of bedrijf dan is er geen medeleven. U zal moeten betalen om terug toegang te hebben tot uw PC/Network/…

Waarom is e-mail security zo belangrijk?

Malware en phishing zijn twee van de meest gebruikte tactieken van cybercriminelen. Bij bedrijven worden die vaak geïnitieerd vanuit valse e-mails in de mailbox van medewerkers. Mails van cybercriminelen met een valse link of een geïnfecteerd bestand zijn amper nog van echt te onderscheiden. Dan is een klik van een onachtzame medewerker snel gebeurd. De gevolgen zijn vaak niet te overzien, van gegevensverlies en bedrijfsstilstand, tot kosten die in de miljoenen euro’s kunnen lopen.

Onderzoek toont aan dat de helft van de bedrijven hun e-mails onvoldoende beveiligen. Bovendien heeft een op vier bedrijven in de Benelux al melding gemaakt van een e-mail-gerelateerde inbreuk op de beveiliging.

E-mail security: hoe pak je het aan?

Zonder goede e-mail security is je netwerk onvoldoende beveiligd tegen cybercriminelen. Veel bedrijven denken nog steeds dat een e-mailbeveiligingsgateway voor hun e-mailserver hen voldoende beschermd tegen spam, virussen en phishing.

Wake-up call: gateways alleen volstaan niet langer. Ze kunnen namelijk geen social engineered spear phishing-aanvallen herkennen. Bovendien beschermen gateways je netwerk ook niet tegen phishing-aanvallen die binnenkomen via de persoonlijke mailbox van je medewerkers.

Wil je echt safe zijn, dan heb je naast deze gateways nog bijkomende e-mail security technologie nodig.

Email Security Specialist Barracuda Networks biedt als enige bescherming tegen de 13 belangrijkste en meest voorkomende Email aanvallen. Van spam en ransomware tot social engineered spear phishing, account takeover, scamming, URL phishing en meer.

Kom meer te weten over deze 13 Email Threats en hoe Barracuda Networks hiervoor een oplossing biedt.

Onze e-mail security keuze?

De Barracuda Email Protection Plans

Deze plannen die volgens het goed – beter – beste principe werkt biedt mensen volledige bescherming door gateway-defensie, API-gebaseerde inbox-defensie, respons op incidenten, dataprotectie en backup te combineren.

Je gebruikers en netwerk beveiligen met een totale e-mail security oplossing?

Contacteer onze specialisten

WAARSCHUWING: Geen enkele e-mail security oplossing biedt 100% beveiliging

Hoewel de e-mail security technologie heel ver staat, biedt geen enkele oplossing 100% beveiliging. Toch is niet de technologie, maar wel de mens de zwakste schakel in je e-mailbeveiliging. Het zijn je medewerkers die door cybercriminelen geviseerd worden met social engineering aanvallen. Traditionele e-mailbeveiligingstechnologieën kunnen zich hier niet tegen verdedigen. Daarom is het cruciaal om naast je e-mail security oplossing ook je medewerkers op te leiden om onbetrouwbare mails te herkennen. Volgens recente studies zou training in beveiligingsbewustzijn de effecten van cyberaanvallen met maar liefst 70% verminderen.

Maak van de zwakste schakel, de sterkste verdediging.

Naast onze e-mail security oplossing, die quasi alle e-mailbedreigingen en phishing-aanvallen neutraliseert, biedt Kappa Data ook Phishing as a Service aan. Deze oplossing bestaat uit verschillende componenten en heeft als doel om het beveiligingsbewustzijn van je medewerkers te verhogen. De oplossing is eenvoudig te budgetteren en dicht de menselijke kloof in je e-mail security strategie.

Meer weten over Phishing as a Service?

Contacteer ons

Geen reacties

Geef een reactie