ProxiPass

Wie?

Oplossing die de ‘social distance’ tussen mensen bewaakt en in kaart brengt

Wat?

Social distancing

Voordelen?

Proximity badge met buzzer en LoRaWan

Snelle tracing ingeval van besmetting met een virus

Wat is de ProxiPass?

Kappa Data brengt de ProxiPass op de markt: een oplossing die de ‘social distance’ tussen mensen bewaakt en in kaart brengt.

De oplossing is gebaseerd op de Crescent CloudGate, een multi-inzetbare IoT-gateway die al langer in het portfolio van Kappa Data zit.

De CloudGate is voor deze toepassing voorzien van een LoRaWan-interface en een 4G-kaart.

Welke oplossing biedt de ProxiPass?

De ProxiPass™-oplossing bestaat uit hardwarecomponenten en een maandelijks gefactureerd licentie-abonnement.

Ieder project begint met een starterkit. Deze bevat een Private LoRaWAN Gateway om jouw locatie van de nodige infrastructuur te voorzien.

Elke starterkit wordt standaard geleverd met 10 Badge Trackers. Deze kunnen worden uitgebreid met pakketten van 10.

Alle Gateways en Badge Trackers zijn vooraf geconfigureerd en gekoppeld aan jouw persoonlijke ProxiPass™-applicatie. Apparaatbeheer kan worden geleverd als een optie.

Wat zijn de voordelen van de ProxiPass?

ProxiPass maakt social distancing monitoren erg eenvoudig. Alle aanwezige personen krijgen een persoonlijke badge in de proximity tracing-tool die zij continu aan hebben staan.

De badge heeft twee functies. De eerste functie is een ‘buzzer’ die lawaai maakt als mensen te dicht bij elkaar komen. Deze detectie gebeurt op basis van bluetooth, waarbij de tijd en de afstand instelbaar zijn.

De tweede functie van de ProxiPass tool loopt via LoRaWan, die informatie doorgeeft aan de secure gateway, die op zijn beurt in verbinding staat met een centraal platform waar alle data wordt verzameld en geanalyseerd.

Als een medewerker besmet blijkt te zijn, kan er snel een overzicht worden gemaakt van de personen die met deze besmette medewerker (veelvuldig en gedurende langere tijd) in contact geweest zijn.