Hot Topics: blijf op de hoogte van de laatste trends in Netwerken & Beveiliging

Hot Topics: blijf op de hoogte van de laatste trends in Netwerken & Beveiliging

Zijn de nieuwste trends alleen van toepassing op grote ondernemingen? We zien een aantal intelligente ontwikkelingen die hun weg vinden naar onze BELUX SMB bedrijven. Zijn ze effectief toepasbaar of probeert marketing ons te verleiden? We hebben 5 van de meest inspirerende en evoluerende technologieën verzameld en gebundeld.

SASE

Netwerken die uit meerdere sites bestaan, bestaan uit meerdere lagen. We denken aan connectiviteit, WAN-beveiliging, sitebeveiliging, … SASE brengt deze beheerportalen samen in één cloud-gebaseerde oplossing. Een basis OPEX-model omvat ook alle beveiligingsupdates, wat het onderhoud aanzienlijk vereenvoudigt. Ontdek hier meer over SASE.

Threat Hunting

Weet u of er een hacker in uw netwerk zit? Met behulp van standaard sysadmin-tools blijft een hacker meestal onder de radar. Met threat hunting kan een XDR-oplossing verschillende bewegingen op verschillende plaatsen met elkaar in verband brengen en ze als een bedreiging bestempelen. Meer over Threat Hunting.

Security Awareness

De zwakste schakel in IT-beveiliging is ook de moeilijkste om te dekken. Dankzij verschillende vormen van training wordt het risico geminimaliseerd. Herhaling is hierbij essentieel. Maar… een verkeerde of onvolledige manier van trainen kan desastreuze gevolgen hebben. Security Awareness is een expertise waarbij ervaring een essentieel onderdeel is. Lees meer over Security Awareness.

Self Driven Networks

Ondanks goede monitoring is een feilloos stabiel netwerk niet gegarandeerd. Voor een mens is het bijvoorbeeld omslachtig om patronen in en verbanden tussen gebeurtenissen te herkennen om onderbrekingen te voorkomen. Met behulp van AI kunnen complexe netwerken worden geanalyseerd, situaties worden voorspeld en dus problemen worden voorkomen. Ontdek hier alles over Self Driven Networks.

IT Operations Management

Goed netwerkbeheer begint met een compleet overzicht, hoe alles samenhangt en van elkaar afhankelijk is. Elk incident kan vroegtijdig worden gedetecteerd, waardoor onderzoekstijd wordt geëlimineerd en oplostijd wordt geminimaliseerd. Een goede IT Operations Management oplossing kan kosteneffectief zijn. Lees hier meer!

Wil je meer weten over deze interessante Hot Topics in detail?  

Geen reacties

Geef een reactie