Hoe voorkom je dat Cybercriminelen misbruik maken van vertrouwelijke gegevens?

Hoe voorkom je dat Cybercriminelen misbruik maken van vertrouwelijke gegevens?

Cybersecurity specialisten rangschikken het beveiligen van bevoorrechte toegang als de nr. 1 prioriteit voor CISO’s als gevolg van spraakmakende inbreuken op geprivilegieerde accounts, zogenaamde administrator accounts De grote cyberaanvallen van de afgelopen jaren hadden allemaal één ding gemeen: de inbreuk was het gevolg van misbruik of administrator rechten.

Je hebt een betrouwbare oplossing voor Privileged Access Management* (PAM ) nodig om potentiële inbreuken op gegevens op afstand te houden (en de hoofdpijn van het zelf beheren van accounts te verminderen). Meer dan 85% van de organisaties zegt dat hun werknemers meer privileges hebben dan ze nodig hebben. Dit is een enorm beveiligingsrisico voor de meeste organisaties, waaronder die van jou.

*Privileged Access Management (PAM), ook wel “privileged account management” genoemd.

Wat is een bevoorrecht account?

Geprivilegieerde accounts zijn een subset van accounts die verhoogde toegang en machtigingen bieden voor applicaties, apparaten en systemen binnen een IT-omgeving.

Voorbeelden van bevoorrechte accounts zijn het UNIX root account, het Active Directory administrator account, een DBA account, of de superuser accounts die in elke applicatie en elk systeem zijn ingebouwd.

Wat is Privileged Access Management (PAM)?

Privileged Access Management (PAM) is het geheel van cyberbeveiliging strategieën en technologieën die worden gebruikt om de verhoogde (“bevoorrechte”) toegang en machtigingen voor gebruikers, accounts, processen en systemen in een IT-omgeving te controleren.

Waarom is Privileged Access Management (PAM) belangrijk?

Hackers hebben het gemunt op uw bevoorrechte accounts, die onbeperkte toegang bieden tot uw systemen en gegevens. Bij bijna alle recente inbreuken die veel opzien baarden, werden gaten in de beveiliging en gebruikers accounts door hackers uitgebuit om privilege-accounts te bemachtigen. Door het juiste niveau van toegangscontrole te implementeren, kan PAM organisaties helpen hun aanval oppervlak te verkleinen en de schade van zowel externe aanvallen als misbruik of nalatigheid door insiders te voorkomen of ten minste te beperken.

Maar je kan jouw kwetsbaarheid beperken met een cloud oplossing die een veilige, efficiënte en conforme manier biedt om bevoorrechte accounts te beheren:

One Identity Safeguard On Demand automatiseert, controleert en beveiligt de verstrekking van privileges met rolgebaseerd toegangsbeheer en geautomatiseerde workflows.

Waarom een On-Demand (SaaS) PAM oplossing?

 • Toegankelijk: Werkt in een internet browser vanaf elk apparaat
 • Kosteneffectief: Geen hardware kosten vooraf en flexibele betalingsmethoden zoals pay-as-you-go modellen
 • Eenvoudig te beheren: Geen installatie, updates van apparatuur of traditioneel licentiebeheer
 • Accreditatie: One Identity SaaS-oplossingen worden ontwikkeld, beheerd en ondersteund binnen het kader van het One Identity Information Security Management Platform, dat de ISO/IEC 27001:2013-certificering heeft behaald.

Probeer OneIdentity Safeguard virtueel gratis uit!

Start jouw proefperiode om te zien hoe Safeguard je kan helpen. Voorkom en beperk de schade van een inbreuk met deze SaaS-gebaseerde PAM-oplossing die een veilige, efficiënte en compliant manier biedt om privileged accounts te beheren. Safeguard On Demand combineert een veilige wachtwoordkluis, sessiebeheer en een monitoringoplossing die vanuit de cloud wordt geleverd.

 • De potentiële schade van inbreuken op de beveiliging beperken
 • Voldoen aan de wetgeving (compliance)
 • Snelle ROI realiseren met vereenvoudigde inzet en beheer
 • Implementeren in transparante modus zonder wijzigingen in tools of workflows
 • Tijdrovende processen voor bevoorrechte accounts automatiseren
 • Wachtwoord aanvragen goedkeuren
 • Bewaken, registreren en controleren van sessies met realtime waarschuwingen en blokkering
 • Slecht gebruikersgedrag identificeren en analyseren
 • Meldingen verminderen door waarschuwingen te categoriseren naar risico en afwijkingsniveau
Geen reacties

Geef een reactie