Einde levensduur voor RED (Remote Ethernet Device)

Einde levensduur voor RED (Remote Ethernet Device)

Zoals Sophos eerder heeft aangekondigd, bereiken de oude RED 50 en RED 15(w) apparaten hun einddatum op 31 augustus 2023. Hoewel klanten die deze hardware gebruiken geen directe verandering zullen ervaren op de einddatum, wordt deze hardware niet langer ondersteund en komen ze niet in aanmerking voor RMA-ondersteuning in het geval van een hardware probleem. Wat nu? Bekijk alle oplossingen in onze nieuwe blogpost!

 

Migratiepad

De huidige SD-RED modellen van Sophos zijn een ideale vervanging voor de oude RED apparaten:

Sophos SD-RED (Remote Ethernet Device) is een hardware appliance van Sophos, ontworpen om veilige toegang op afstand te bieden tot een bedrijfsnetwerk voor bijkantoren en werknemers op afstand. Het Sophos RED apparaat maakt verbinding met het lokale netwerk op de externe locatie en bouwt vandaar een veilige tunnel over het internet naar een centrale Sophos UTM of XGS firewall.

Het primaire doel van Sophos RED is om de bescherming en netwerkmogelijkheden van de centrale firewall uit te breiden naar externe locaties zonder de noodzaak voor complexe configuratie of technische expertise op de externe locatie. Het vereenvoudigt het proces van het opzetten van een veilige verbinding tussen externe sites en het centrale netwerk. En het beste van alles, er zijn geen licenties nodig!

 

Zero-Touch Edge en Branch Connectiviteit

Sophos (SD)-RED werkt als volgt:

  1. Een Sophos RED appliance wordt geïnstalleerd op de externe locatie, zoals een bijkantoor of thuiskantoor. Het maakt verbinding met het lokale netwerk en maakt een veilige verbinding met de centrale firewall.
  2. Het Sophos RED apparaat maakt automatisch een Virtual Private Network (VPN) tunnel naar de centrale firewall. Deze tunnel versleutelt al het netwerkverkeer tussen de externe site en het centrale netwerk.
  3. Zodra de tunnel is opgezet, verschijnt de externe site aan de centrale firewall als een lokaal netwerksegment. Dit geeft veilige toegang tot bronnen en diensten die gehost worden op het centrale netwerk.
  4. De centrale firewall beheert het beveiligingsbeleid, het filteren van verkeer en andere netwerkdiensten voor de externe locatie en zorgt voor consistente beveiliging over het hele netwerk.

 

Sophos SD-RED is vooral nuttig voor organisaties met meerdere vestigingen of externe werknemers die veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig hebben. Het vereenvoudigt de netwerk setup en zorgt ervoor dat externe locaties beschermd worden door dezelfde beveiligingsmaatregelen als het centrale netwerk.

Laatst ondersteunde softwareversies van Legacy Sophos RED

De laatst ondersteunde softwareversie is de laatste versie die de RED 50 en 15(w) apparaten ondersteunt en beheer toestaat.

  • Sophos Firewall OS (SFOS): Klanten die hun legacy RED apparaten in SFOS beheren moeten er rekening mee houden dat de laatst ondersteunde softwareversie v20 is (verwacht begin 2024). Alle onderhoudsversies van v20 en alle volgende grote releases zullen deze modellen niet langer ondersteunen of beheren.
  • Sophos UTM: De definitieve ondersteunde versie van Sophos UTM 9.7 moet nog worden bepaald en zal op een later tijdstip worden aangekondigd.

 

Controleer de volgende links voor toekomstige updates:

  • Klik hier voor het Knowledgebase artikel
  • Klik hier voor de Retirement calendar

 

Wat nu te doen?

We raden onze resellers  aan om zo snel mogelijk een productvernieuwing te plannen met uw RED-klanten. SD-RED 20 en SD-RED 60 zijn de directe opvolgers, als alternatief kan een kleine XGS 87 of 87w firewall appliance extra functionaliteit bieden. We raden ten zeerste af om hardware of software te blijven gebruiken die niet meer wordt ondersteund of waarvan de levensduur is verstreken, omdat dit van invloed kan zijn op de efficiënte bescherming van de klant.

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw Kappa Data team [email protected]

Geen reacties

Geef een reactie