Barracuda Networks Cloud-to-Cloud Backup voor je Microsoft 365 data

Barracuda Networks Cloud-to-Cloud Backup voor je Microsoft 365 data

Waar je ook werkt, je wil altijd veilige toegang hebben tot de juiste data en applicaties. Hoe krijg je dit voor elkaar en waar moet je rekening mee houden om veilig te werken? Alain Luxembourg over belangrijke securitythema’s binnen de Microsoft 365 zorgcloud. Van veilige toegang en het voorkomen van ransomwareaanvallen tot het belang van een goede back-up.

Voordelen van de zorg Cloud

Tijdens de coronacrisis enkele jaren geleden, zijn veel organisaties versneld overgeschakeld naar werken in de cloud. Dit verandert de manier waarop we bijvoorbeeld bestanden opslaan en samenwerken. En dat biedt mooie kansen om de werkervaring en productiviteit te verbeteren. “Die shift is ongekend, we kunnen zeker niet terug naar hoe we hiervoor werkten,” vertelt Alain (RVP Benelux Nordics, Barracuda). Ook Jelle is blij met de nieuwe ontwikkelingen. “Soms wordt iets moois bedacht, maar werkt het niet in de praktijk. Bij andere ontwikkelingen denk je ‘hoe heb ik ooit zonder gekund’?”

Ook de zorg Cloud heeft veel voordelen. “Werken met Microsoft 365 is voor het ziekenhuis een enorme vooruitgang,” vertelt John Verschoor (Team Lead IT Operations, Maasstad ziekenhuis). “We kunnen heel goed samenwerken. Niet alleen op de IT-afdeling, maar ook in de zorg. Zo sluiten mensen gemakkelijker aan bij een dagstart van een afdeling, ook als ze vrij zijn of lastig naar het ziekenhuis kunnen komen.” Ook benoemt Alain dat er een hoop is veranderd in de afgelopen jaren. “Je werkt samen in documenten en blijft makkelijker in contact via videobellen. Je krijgt zelfs pop-ups dat je focustijd moet plannen om productief te blijven. Ongelofelijk wat er allemaal gebeurt.”

Een sterke back-up én je identiteit beschermen

Bij cyberaanvallen hoeven hackers lang niet altijd in te breken of een technische kwetsbaarheid te benutten. Vaak kunnen ze simpelweg inloggen. “Veel succesvolle aanvallen maken gebruik van gestolen gebruikersgegevens,” vertelt Jelle. “Multi-factorauthenticatie is een ongelofelijk effectieve manier om te voorkomen dat ze hiermee binnenkomen.” Alain gaat nog een stapje verder. “Bij Barracuda Networks kiezen we altijd voor een zero-trustaanpak, zodat de toegang tot cruciale data verspreid is. Daarnaast zijn back-ups essentieel. Ons productdesign hiervan hebben we samen met Microsoft ontwikkeld. Ook werken we altijd met het vier-ogenprincipe, zodat niemand zomaar iets kan doen met een back-up.”

Een veilige back-up met Barracuda Networks

Hoe zorg je nu dat je back-up écht goed geregeld is? Door alles in één oplossing af te nemen. “Een klant wil niet na adoptie van Microsoft 365 nog kijken wat ze moeten back-uppen, het moet één pakket zijn,” legt Alain uit. “Wij houden het daarom zo simpel mogelijk. Als je Barracuda aanschaft, heb je één licentie en daar zit alles in. Verder denken we mee met onze klanten en maken we het niet te moeilijk.”

Barracuda Networks Cloud-to-Cloud Backup voor Microsoft 365 beschermt Exchange Online en OneDrive for Business gegevens door er direct een back-up van te maken naar Barracuda Cloud Storage. Gebruik Barracuda Cloud-to-Cloud Backup voor Microsoft 365 als een add-on voor een on-premise Barracuda Backup appliance of als een standalone abonnement zonder appliance.

Wil jij ook een veilige back-up voor je bedrijf? Probeer hier Barracuda cloud-to-cloud backup gratis 14 dagen lang.

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!

Geen reacties

Geef een reactie