Sophos Business Systems Transformation: wat moet ik weten?

Sophos Business Systems Transformation: wat moet ik weten?

Sophos implementeert een update van haar backend systemen (Business Systems Transformation – BST) die veranderingen in licenties, offertes en SKU’s omvat. Voor jou als Sophos partner zou deze modernisering het jou makkelijker maken om zaken te doen met Sophos. Ontdek hieronder de belangrijkste mijlpalen en veranderingen!

  

Blackout

Omdat Sophos overgaat op nieuwe backoffice systemen, zal er een geplande onderhoudsperiode van ongeveer twee weken zijn vanaf 1 oktober 2023. Gedurende deze periode zal Sophos niet in staat zijn om bestellingen te verwerken of licenties te activeren en delen van de Sophos Partner Portal zullen niet beschikbaar zijn totdat alle systemen vanaf 12 oktober volledig operationeel zijn.

Licenties en rechten

  • Licentieactivering, niet-geactiveerde licenties, levering van licentieschema’s: Vanaf 1 oktober 2023 ging de abonnementsperiode in op de datum waarop het bestelproces door Sophos is voltooid, ongeacht wanneer de licentie is geactiveerd. Dit geldt ook voor niet-geactiveerde producten die vóór 1 oktober 2023 zijn aangeschaft en op die datum nog niet zijn geactiveerd.
  • Firewall vernieuwingen en licentiebeheer: Alle verlengingen en tussentijdse wijzigingen van Sophos firewalls worden automatisch geactiveerd wanneer de bestelling wordt verwerkt. Er is geen handmatige licentieactivering nodig voor verlengingen, aangezien het systeem de verlengingslicenties automatisch activeert. Er zal ook geen licentiesleutel zijn; het schema zal gewoon de begin- en einddatum tonen voor elk aangeschaft product, zonder verandering in wie het licentieschema ontvangt. Firewall licentiebeheer in MySophos wordt vervangen door Sophos Central. Alle licenties worden automatisch gemigreerd.
  • Hardware garantie wijziging: Vanaf 1 oktober 2023 zal Sophos haar hardware garantievoorwaarden handhaven zoals vermeld in het Hardware Garantiebeleid.  Als zodanig gaat de hardware garantietermijn in op het moment dat het bestelproces door Sophos wordt afgerond (“de datum van oorspronkelijke aankoop bij Sophos”). Sophos zal niet langer een aflossingsvrije periode van 90 dagen toestaan voor het ingaan van hardware garanties.

 

Productconfiguratie en prijzen (incl. Dealregistratie)

Sophos introduceert een 14-karakter formaat met speciale SKU’s voor elke termijn (1-60 maanden). Om de migratie naar het nieuwe SKU-model te vergemakkelijken, zal Sophos een SKU-vertaler beschikbaar stellen. Oude SKU’s voor standaardtermijnbestellingen worden geaccepteerd tot eind december 2023. Oneven-termijnbestellingen die gebruikmaken van de 1-maands SKU worden niet geaccepteerd en moeten na 1 oktober 2023 opnieuw worden aangemaakt met nieuwe 14-karakter SKU’s.

 

Offertes

  • Prijsaanvraag MSRP voor wederverkopers: Sophos zal niet langer offertes verstrekken, in plaats daarvan zijn het alleen prijsaanvragen. Distributeurs zullen offertes verstrekken. Resellers zullen alleen MSRP-prijzen zien in de Partner Portal. Zodra de distributie de offerte terugstuurt, zien resellers alle goedgekeurde kortingsniveaus: programma, dealregistratie, promo, etc.
  • Nieuwe Configureer Prijsopgave (CPQ) tool: De offerte/prijsaanvraag tool is de nieuwe Salesforce Lightening CPQ applicatie en stelt resellers in staat om prijsaanvragen te genereren en Kappa Data om offertes te maken via de Sophos Partner Portal.

 

Partnerportaal

  • Contact rollen: Beheerders van het Partner Portal kunnen nu contactrollen selecteren voor de gebruikers in hun organisatie om te bepalen welke contactpersonen specifieke meldingen van Sophos moeten ontvangen over aanstaande verlengingen, nieuwe leads, dealregistratiestatus, partnerprogramma-updates en marketinginformatie.
  • Partner leads: 18 september 2023: Bestaande door partners gegenereerde leads die langer dan 90 dagen inactief zijn, worden gesloten. Vanaf 1 oktober 2023: Partner-gegenereerde leads in de Sophos Partner Portal die niet zijn gevorderd of gesloten, komen te vervallen na 90 dagen inactiviteit.

 

Niet-voor-verkoop (NFR)

Er is geen verandering in de NFR-regels voor bestaande resellers. Nieuwe resellers die toetreden tot het Sophos Partner Programma krijgen een licentieschema met hun toewijzing van NFR-softwareproducten van nul Euro. Voor alle niet 0 € NFR producten, of hoeveelheden boven het partner niveau, kunnen worden aangevraagd door de reseller, of door Kappa Data namens de reseller, via een Sophos Channel Account Manager.

Bron: https://partners.sophos.com/prm/English/c/welcome-to-sophos-bst

 

Sophos MSP

Sophos MSP Connect flex zal NIET worden beïnvloed tijdens de BST blackout periode 1-12 oktober 2023. Met Sophos MSP heb je de controle over hoe en waar licenties worden gedistribueerd, waardoor je de flexibiliteit hebt om concurrerende prijzen te bieden die je marge maximaliseren. Voltooi uw MSP training en registreer je nu!

 

 

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw Kappa Data team [email protected]

Geen reacties

Geef een reactie