OneSpan: Sterke authenticatie voor naleving van DORA in financiële instellingen

OneSpan: Sterke authenticatie voor naleving van DORA in financiële instellingen

De Europese Unie heeft haar inspanningen om cybersecurity te versterken geïntensiveerd via een reeks wetgevende maatregelen. De Digital Operational Resilience Act (DORA), die in januari 2025 van kracht wordt, zal een aanzienlijke impact hebben op financiële instellingen. DORA streeft ernaar de digitale operationele veerkracht van de financiële sector te versterken te midden van toenemende cyberdreigingen. In deze blog belichten we DORA’s sterke authenticatie-eisen en hoe OneSpan instellingen kan helpen voldoen aan deze eisen.

Wat is DORA?

De Digital Operational Resilience Act (DORA) pakt de cybersecurity-zorgen aan die specifiek zijn voor de financiële sector, met regels voor ICT-risicomanagement, incidentbeheer, operationele veerkrachttests en risicomanagement van derden. Het is een verordening die rechtstreeks van toepassing is in de hele EU, wat zorgt voor uniforme cybersecurity-standaarden.

DORA’s focus op sterke authenticatie

DORA erkent dat sterke authenticatie cruciaal is om ICT-assets te beschermen, met name bij externe en bevoorrechte toegang. De verordening vereist dat financiële instellingen robuuste authenticatieprotocollen implementeren op basis van risicobeoordelingen. Dit betekent het gebruik van multi-factor authenticatie (MFA) die twee of meer elementen combineert uit de categorieën bezit, kennis en inherentie.

OneSpan’s DIGIPASS FX1 BIO: De sleutel tot DORA-naleving

OneSpan’s DIGIPASS FX1 BIO is een ideale oplossing voor financiële instellingen die willen voldoen aan DORA’s sterke authenticatie-eisen. Deze oplossing biedt:

  • Phishing-resistente authenticatie: DIGIPASS FX1 BIO maakt gebruik van geavanceerde biometrische technologie om gebruikers te verifiëren, waardoor het immuun is voor phishing-aanvallen en andere vormen van credential theft.
  • Gebruiksgemak: DIGIPASS FX1 BIO is eenvoudig te implementeren en te gebruiken, waardoor de productiviteit van medewerkers niet wordt beïnvloed.
  • Scalabiliteit: DIGIPASS FX1 BIO kan worden geschaald om te voldoen aan de behoeften van organisaties van elke omvang.

DORA en OneSpan: Samen voor een veiliger financiële sector

De Digital Operational Resilience Act is een belangrijke stap voorwaarts in de bescherming van de financiële sector tegen cyberdreigingen. OneSpan’s DIGIPASS FX1 BIO biedt een robuuste, gebruiksvriendelijke oplossing die financiële instellingen helpt voldoen aan DORA’s eisen en hun digitale activa te beschermen.

Voor meer inzichten, bekijk de webcast over het navigeren door DORA-compliance en ontdek OneSpan’s authenticatie-aanbod.

Bescherm uw financiële instelling nu tegen cyberdreigingen met OneSpan’s sterke authenticatie.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met [email protected].

Geen reacties

Geef een reactie