Maasstad Ziekenhuis kiest voor Barracuda cloudback-up

Maasstad Ziekenhuis kiest voor Barracuda cloudback-up

Zoals veel zorginstellingen gebruikt het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis digitale investeringen om de klap van de pandemie te verzachten en nieuwe efficiëntie te realiseren. Zo startte het grote academische ziekenhuis twee jaar geleden een Microsoft 365-migratieproject om de ITomgeving te moderniseren. De teamleider ICT-infrastructuur, John Verschoor, was zich er echter ook van bewust dat de zorginstelling daarmee mogelijk ook grotere risico’s zou lopen voor wat betreft gegevensprivacy, beveiliging en naleving.

Daarom werd al snel besloten een betrouwbare externe partij te zoeken die een eenvoudig te implementeren, gemakkelijk te gebruiken en betaalbare cloudback-up kon leveren. Die leverancier was Barracuda.

De juiste tools vinden

De pandemie vormde ongetwijfeld de katalysator voor de migratie. Nu steeds meer administratief personeel thuis werkt, moest het Maasstad ervoor zorgen dat zij over de juiste tools beschikten om productief te blijven. Het ziekenhuis heeft inmiddels meer dan 6000 gebruikers overgeschakeld op het Microsoft-platform en gebruikt daarnaast Intune voor het beheer van mobiele apparaten en toepassingen. John was zich echter terdege bewust van de gedeelde verantwoordelijkheid die providers en klanten hebben in de cloud. En dat het ziekenhuis een externe partij nodig had om back-ups te verzorgen, bij gebrek aan een geschikte dienst van Microsoft.

Dit was volgens hem een vrij eenvoudige beslissing. De gegevens die het ziekenhuis op Microsoft 365 opslaat, zijn bedrijfskritisch en de gevolgen zouden aanzienlijk zijn als de beschikbaarheid om welke reden dan ook zou worden onderbroken. Aangezien de gezondheidszorg tot de belangrijkste sectoren behoort die het doelwit zijn van ransomware, is dat niet alleen een hypothetische bedreiging. Zo werd in 2020 34% van alle zorginstanties in de VS getroffen door ransomware.

Vanuit een Nederlands perspectief waren John en zijn team zich er ook van bewust dat de naleving van de lokale regelgeving voor de gezondheidszorg (NEN 7510) cloudbackupmogelijkheden vereiste.

En zo begon de zoektocht naar een no-nonsense, gebruiksvriendelijke en toegankelijke cloud-to-cloud- ackupoplossing. Deze moest eenvoudig te implementeren zijn, betaalbaar zijn om te draaien, en de flexibiliteit bieden die het Maasstad nodig had.

“De oplossing biedt de flexibiliteit om gegevens uit Teams, Exchange, SharePoint en OneDrive zeer gedetailleerd te herstellen.”

Jerfy Koedood, Systems Engineer, Maasstad Ziekenhuis

Eenvoudige, krachtige back-up

In samenwerking met reseller Avensus brachten John en zijn team een lange lijst terug tot Barracuda. System Engineer Jerfy Koedood was al bekend met het product Barracuda Cloud-to- Cloud Backup uit een vorige functie en ontdekte dat er nog meer verbeteringen waren doorgevoerd.

De oplossing biedt de flexibiliteit om gegevens uit Teams, Exchange, SharePoint en OneDrive zeer gedetailleerd te herstellen. Zo is er de mogelijkheid om naar een bepaald tijdstip te herstellen en zowel geplande als on-demand backups te maken.

Dankzij een nieuw ontworpen gebruikersinterface kunt u ongelooflijk snel en eenvoudig gegevens vinden en herstellen via zoek- en filteropties, vanaf elke plek met een internetverbinding. Uitgebreide rapportages van backupstatus, statusbewaking en opslagstatistieken bieden inzicht in de hele gegevensbeschermingsomgeving. Auditlogs en e-mailmeldingen zorgen voor nog meer transparantie voor IT-teams. Er zijn ook vijf niveaus van gedetailleerde toegangscontrole op basis van rollen om de beveiliging af te dwingen in overeenstemming met het bedrijfsbeleid.

Profiel

  • Het Maasstad Ziekenhuis is een groot ziekenhuis in Rotterdam
  • De 4000 werknemers verwerken jaarlijks zo’n 140.000 patiëntbezoeken
  • Het IT-team van het Maasstad Ziekenhuis beheert zo’n 800 servers

Uitdagingen

  • Lokale regelgeving voor de gezondheidszorg (NEN 7510) die back-up vereist
  • Risico van ransomware voor de beschikbaarheid van gegevens

Oplossing

  • Barracuda Cloud-to-Cloud Backup

Voordelen

  • Eenvoudig te implementeren en gebruiken
  • Ondersteunt naleving van de regelgeving

De implementatie was een fluitje van een cent. Je kunt het zelfs nauwelijks een implementatie noemen,” legt John uit. “De eerste verbinding met Microsoft 365 verliep heel soepel, en Barracuda loodste ons door het proces – geweldig!

Bouwen op veilige fundamententen

In de tussenliggende maanden heeft de oplossing precies gedaan wat deze beloofde. Barracuda Cloud-to-Cloud Backup heeft consistent krachtige, eenvoudig te beheren mogelijkheden geleverd, waardoor John en zijn team er gerust op kunnen zijn dat de bedrijfskritische gegevens van het ziekenhuis veilig zijn. Verzoeken om herstel, als ze binnenkomen, worden naadloos afgehandeld.

Wij zijn een ziekenhuis dat houdt van de no-nonsense aanpak, en Barracuda Cloud-to-Cloud Backup past perfect in dat plaatje,” aldus John. “Wij kregen een ongelooflijk gemak van implementatie, toegang, en gebruik.

In de toekomst zal het ziekenhuis zijn strategie voor gegevensbescherming verder uitbouwen met extra investeringen in cyberbeveiliging om het risico op inbreuken of lekken van gevoelige informatie te verkleinen. Daarnaast zal het meer geld investeren in extra IT-personeel naarmate het de reis naar de cloud voortzet. Maar het belangrijkste is dat dit nieuwe tijdperk van IT-modernisering gebouwd zal zijn op veilige fundamenten, dankzij Barracuda Cloud-to-Cloud Backup.

“Wij zijn een ziekenhuis dat houdt van de no-nonsens aanpak, en Barracuda Cloud-to-Cloud Backup past perfect in dat plaatje.”

John Verschoor, Teamleader ICT-infrastructuur, Maasstad Ziekenhuis

Lees meer over Barracuda Cloud-to-Cloud Backup!

Geen reacties

Geef een reactie