Blyott

Wie?

``Real-Time Location`` (RTLS) en monitoring specialist in de gezondheidszorg

Wat?

Bluetooth tag (sensor) maakt de locatie van specifieke assets zichtbaar

Eenvoudige en kosteneffectieve lokalisatie van (medische) apparatuur via een app op een smartphone

Blyott maakt gebruik van bestaande Bluetooth infrastructuur

Cloud oplossing die integreert via een open API

Voordelen?

Eenvoudig real-time asset monitoring

Lage initiële investering en lage cost of ownership

Helpt ziekenhuizen de efficiëntie van de verpleging te verbeteren

De locatie van specifieke assets wordt zichtbaar gemaakt en de temperatuur van gevoelige medicijnen en andere verbruiksartikelen kan real-time worden bewaakt

Overtollige apparatuur elimineren, zoektijd verkorten en minder faalkosten door cold chain monitoring

Wie is Blyott?

Blyott is een real time location-gebaseerd tracking en monitoring bedrijf dat IoT-oplossingen biedt aan organisaties over de hele wereld. Het begon als een oplossing gericht op de gezondheidssector (ziekenhuizen, rusthuizen, …) maar kan uiteraard ook in vele andere sectoren gebruikt worden, want Blyott geeft u een real-time overzicht van al uw mobiele assets met behulp van de nieuwste Bluetooth-tags en bestaande Wi-Fi Access Points. Met real time asset monitoring bent u nooit meer uw assets kwijt.

Blyott’s slogan is ‘’Big Savings – Happy Staff’’. Het eenvoudig en kosteneffectief lokaliseren van (medische) apparatuur zoals bloeddrukmeters, koelkasttemperatuurmeters en patches voor het registreren van hartslagen etc. via een simpele app op de smartphone ontlast de zorgverlener van onnodige zoekacties.

Met Blyott verbetert u dus drastisch uw efficiëntie aangezien indoor lokalisatie in combinatie met ‘’Big Data’’-analyses klanten helpen bepaalde stromen te begrijpen en knelpunten op te lossen.

In ziekenhuizen kan het personeel nu in real-time zien waar duizenden activa zich in het ziekenhuis bevinden. Naast nauwkeurige en betrouwbare real-time lokalisatie via de Bluetooth tags biedt Blyott ook monitoring – hoeveel een asset wordt gebruikt, en of er misschien onderhoud nodig is.

Welke oplossingen biedt Blyott?

Blyott’s oplossing maakt gebruik van de bestaande Wi-Fi Access Points (indien geschikt) en is een complete cloud-oplossing die schaalbaar is en naadloos integreert met andere systemen via een open API, waaronder natuurlijk de asset registratie applicatie.

Lokalisatie binnenshuis is niets nieuws, maar wordt niet op grote schaal toegepast vanwege de hoge kosten en complexiteit. Elk ziekenhuis gebruikt in feite heel wat medische en niet-medische toestellen. Maar soms kan medisch of niet-medisch personeel deze apparaten niet vinden, waardoor veel tijd verloren gaat. Ziekenhuizen kopen 10 tot 20% meer mobiele apparatuur dan zij eigenlijk nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Een effectief asset tracking system kan deze kosten drastisch verlagen. Er was dus een goede en eenvoudige oplossing nodig om het asset tracking probleem op te lossen. Blyott maakt gebruik van de nieuwste Bluetooth-technologie: kleine, goedkope Bluetooth-tags (of zelfs Bluetooth-tagstickers) die een lange batterijlevensduur hebben. Samen met de eenvoudig te gebruiken web interface kunt u in real-time controleren en volgen waar elk stuk apparatuur zich bevindt!

Wanneer het medisch personeel op zoek is naar een bepaald medisch apparaat, bijvoorbeeld bedden, monitoren en pompen… met Blyott kan men nu elke computer in het ziekenhuis gebruiken en naar de Blyott webapplicatie gaan om naar een bepaald apparaat te zoeken. Vervolgens krijgen ze een lijst van alle apparaten die aan de beschrijving voldoen en waar ze zich bevinden. Op deze manier besparen ze enorm veel tijd. Tijd die nu kan worden besteed aan patiëntenzorg!

Hoe werken de oplossingen van Blyott?

Het principe is eenvoudig: eerst bevestig je een Bluetooth-tag aan een voorwerp dat je wilt volgen. Vervolgens gebruik je de Blyott mobiele app om dit object aan de tag te koppelen. Om te registreren scan je deze Bluetooth tag met een naam om de twee aan elkaar te koppelen. Vanaf dat moment weet het Blyott RTLS (Real-Time Location System) systeem dat de tag en het object bij elkaar horen.

Blyott heeft een cloud-oplossing ontwikkeld die al die signalen opvangt die door deze kleine Bluetooth-tags worden uitgezonden en door de Wi-Fi Access Points worden opgepikt om de exacte positie van uw asset in het ziekenhuis te berekenen.

Via de bestaande Access Points (indien geschikt) worden de beacons ontvangen en doorgestuurd naar Blyott. Op deze manier kan men snel en eenvoudig de huidige locatie van de Bluetooth tag vinden.

Omdat de Blyott applicatie in de cloud draait, heeft u een minimum aan IT-overhead maar wél de nodige schaalbaarheid en prestatie.